Gyakorló tanfolyam


A Yumeiho útja

Yumeiho masszázs – gyakorlóknak

A Yumeiho útja akkor kezdődik, mikor a kezdő tanfolyam véget ér.

A következő naptól kezdve már egyedül kell gyakorolni, nincs aki “fogja” a kezünket, mondja a sorrendet, kijavítsa a hibákat. Természetesen eleinte, amíg nem biztosak a fogások, nem szabad beteg embert kezelni, viszont a gyakorlás fontos, amennyiben ezen az úton akarunk továbbhaladni. Ezért tehát kezdjük a Yumeihot barátokon, ismerősökön, a család egészséges tagjain, ők is örülni fognak, megértőbbek és segítenek is. Mivel a Yumeiho kiválóan alkalmazható a betegségek megelőzésére, már a kezdeti kezelésekkel sokat tudunk tenni a körülöttünk élők egészségének megőrzéséért.

A gyakorló Yumeiho képzést azoknak ajánlom, akik már elvégeztek egy kezdő vagy haladó tanfolyamot, és egyedül gyakorolnak.

Sajnos törvényszerű, hogy bizonyos fogások idővel megkopnak, elfelejtődnek, pontatlanok lesznek. Fontosnak tartom, hogy időnként legyenek kontrollálva a mozdulatok, a helyes pozíciók, a fogások sorrendje, azért hogy tudjunk figyelni a kezelés közben a légzésre, érzékelésre.

Saját magamon is tapasztalom, pedig már több ezer kezelésen túl vagyok, néha most is vannak olyan fogások, amelyek precíz kivitelezése rövidebb-hosszabb ideig gondot okoz. Így aztán minden egyes tanfolyamon, amit tartok, én is újra és újra elkezdem elölről, az alapoktól a tanulást.

Természetesen ezek a hibák akkor javíthatók könnyebben, ha van “bennük” gyakorlás.

A tanfolyam módszerei

A képzést kisebb csoportokban végezzük, minimum 4, maximum 16 fővel.

A gyakorló tanfolyam időpontjai hétvégékre esnek és az elfoglatság a jelentkezők számától függően fél, egy vagy két nap hosszan tart.

Elméleti oktatás

  • a testsúlyközpont-eltolódás elméletének átismétlése
  • a gyakorlások során felmerült kérdések, élmények megbeszélése
  • konzultáció problémás esetekről

Gyakorlati oktatás

  • a Yumeiho masszázs mind a 100 fogásának átismétlése
  • a fontosabb és nehezebb mozdulatok gyakorlása, pontosítása
  • állapotfelmérés a gyakorlatban

A részvétel feltételei

A részvételhez egy bárhol, bárkinél és bármikor elvégzett kezdő vagy haladó Yumeiho tanfolyam szükséges. Fontos azonban, hogy valamennyi gyakorlás legyen a jelentkező háta mögött, hiszen itt már nem a teljes kezelést tanuljuk elölről, hanem az egyes fogások pontosítására törekszünk.

Ha esetleg régebben végzett tanfolyamot, de nem volt ideje, módja gyakorolni, szívesen látom a kezdő tanfolyamon.

Amit a tanfolyamra hozni kell

Vékony pamut hosszúnadrág, póló, egy nagyobb törölköző, jegyzetfüzet, írószer.

A következő gyakorló tanfolyam időpontja és helye

Még nincsen időpont a következő tanfolyamra.

Lampért Róbert
+36-20 9871204